Direct naar de inhoud.

Sinterklaas wordt feestelijk ontvangen

  • door:
  • op:

Sinterklaas komt er weer aanSTADSKANAAL – Sint- Nikolaas komt aanstaande zaterdag in Stadskanaal rond 12.45 uur met de trein aan op het perron van Museumspoorlijn S.T.A.R. De kinderen worden hier vermaakt door de lokale zanger Bert Bieze om met elkaar Sint en zijn knechten te verwelkomen met vrolijke liedjes.

Om 13.30 gaat Sint met zijn Hoofdpiet aan boord van trekschuit “De Snikke” en alle andere Pieten zullen onder begeleiding van muziekkorps Crescendo naar het centrum van Stadskanaal lopen. Daar aangekomen gaat Sint van boord bij de aanlegsteiger van Santing Mode. Bij de aanlegsteiger staat ook zanger Bert Drenthe. Hij gaat samen met kinderen al zingende de Sint opwachten. Als de Sint de kinderen eenmaal heeft begroet, neemt hij samen met zijn Hoofdpiet plaats in een open wagen en vertrekt de stoet richting Beneluxlaan, naar het Raadhuisplein waar hij rond 14.45 wordt verwacht.

Daar aangekomen, zal burgemeester, mevrouw Galama samen met de voorzitter van de Algemene Handelsvereniging en Centrum Stadskanaal de heer Klaas-Jan Havinga de Sint verwelkomen. De kinderen die een kleurplaat hebben gemaakt voor de Sint, mogen die afgeven aan de Pieten. Deze kleurplaten zullen aan de Sint worden gegeven zodat de goedheiligman de mooiste tekening kan uitzoeken voor de prijsuitreiking op zaterdag 19 november in de Kanaalpassage. Dit is rond 13.30 uur. Kinderen mogen dan ook op de foto met de Sint.

Archieffoto: Dorien doet verslag intocht Sinterklaas
Archieffoto: Dorien doet verslag intocht Sinterklaas

RTV1 doet rechtstreeks verslag van de intocht van de sint. De sinterklaasuitzending start zaterdag om 12.00 uur. Onze speciale radiopieten zijn dan aanwezig bij zowel de intocht in Stadskanaal als in Veendam. Veel gezelligheid dus zaterdagmiddag op je lokale radiostation.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal