Direct naar de inhoud.

Reconstructie Lloydsplein Veendam

  • door:
  • op:

VEENDAM – Vanaf maandag 30 januari 2017 starten de voorbereidende werkzaamheden voor de reconstructie van het Lloydsplein.

Als onderdeel van deze werkzaamheden worden de bomen op het middengedeelte van de rotonde gekapt. Op deze plek komt een waterberging met kunstwerk. Ter compensatie worden er nieuwe bomen geplant bij de verdere ontwikkeling van het aangrenzend Lloyd’s Terras.

Reconstructie
De reconstructie van het Lloydsplein bestaat onder andere uit een aantal verkeerskundige aanpassingen en groot onderhoud aan het asfalt. Zo worden de rijstroken smaller om de snelheid van het verkeer te verlagen, en de fietspaden rond de rotonde juist breder zodat tweerichtingsverkeer mogelijk wordt. Alle afritten worden hetzelfde en er wordt een ‘rechtsafvak’ aangelegd op de aansluiting met de Van Stolbergweg. Hiermee wordt ruimte gecreëerd zodat het verkeer minder snel stilstaat bij een open brug.

Waterberging en kunstwerk
Voor de waterberging in het gebied is gekozen voor het middengedeelte van de rotonde. Om de oostelijke entree van Veendam vanaf de N33 een goede uitstraling te geven, is gekozen voor robuuste kunst in het midden van het water. Er komen twee staanders van cortenstaal (Ooster- en Westerdiep) die een spiraal van roestvrij staal omarmen (Oude Ae) waaruit water valt. Het stalen kunstwerk en het water worden ’s avonds verlicht.

Planning
De aanleg van de waterberging en het kunstwerk in de binnenring, zijn in juni 2017 gereed. De reconstructie van de buitenring wordt aansluitend aan de werkzaamheden aan de binnenring dit jaar uitgevoerd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal