Direct naar de inhoud.

Rokjesdag komt eraan!

  • door:
  • op:

WEERONLINE – Het is nu al prima weer met veel zon, maar volgende week wordt het pas echt lekker. De wind draait naar het zuidwesten en voert zachte lucht aan. Dinsdag wordt het in het zuidoosten 18 of 19 graden en woensdag tot en met vrijdag kan het 20 graden worden. Daarbij staat niet veel wind en zijn er zonnige perioden. Rokjesdag komt er dus aan!

Dit weekend is het al heerlijk voorjaarsweer met vooral op zaterdag veel zon. Met een temperatuur tot 15 graden in het zuiden is het best aangenaam. De wind komt uit het noordoosten, wat het voor het gevoel in de schaduw aan de frisse kant maakt. Ook de nachten zijn fris met temperaturen van net boven het vriespunt en op veel plaatsen vorst aan de grond. Zondag wordt de minst mooie dag van de week met vooral in het noorden veel bewolking en dan is het voor het gevoel maar 6-8 graden. In het zuiden en midden zal de bewolking breken en is de zon vaker te zien.

Rokjesdag komt eraan!
Na het weekend is er weer volop ruimte voor de zon. De wind draait naar het zuiden tot zuidwesten en voert zachte lucht aan. Op dinsdag wordt het in Nederland 14 tot 19 graden en de dagen daarna stijgt het kwik in het zuidoosten zelfs naar 20 graden. De laatste keer dat het 20 graden werd, was 16 oktober vorig jaar.

Ook de nachten zullen komende week met een graad of 7 een stuk minder fris zijn. Bij dit soort temperaturen kunnen we stellen dat het warm genoeg is voor het dragen van een rokje of korte broek. De eerste dag waarop dit mogelijk is, wordt rokjesdag genoemd en dit kan in het zuidoosten al komende dinsdag zijn. Daarvoor moet er voldoende zon zijn en mag er niet te veel wind staan. Ook mag het niet vriezen in vroege ochtend.

We kunnen dus nog een week genieten van lekker lenteweer. De winterjas kan volgende week in de kast en plaatsmaken voor een zomer- of tussenjas. In de middag wordt het eindelijk lekker om buiten in een T-shirt rond te lopen. Vanaf volgende week zaterdag wordt het waarschijnlijk minder warm.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal