Direct naar de inhoud.

Zalig lenteweer komend weekend

  • door:
  • op:

Lenteweer ( RTV1)
WEERONLINE – Het is al prima lenteweer, maar komend weekend wordt het pas echt lekker. Vooral zondag schijnt de zon uitbundig en stijgt de temperatuur naar 16 graden in het noorden tot ruim 20 in het zuiden.

Het is zondag uitstekend weer voor de Rotterdam Marathon, al kunnen de deelnemers het wel warm krijgen. De komende dagen is het eerst tijdelijk koeler met vooral donderdag wolkenvelden en maxima van 9 tot 12 graden.

Vandaag zijn er zonnige perioden en stapelwolken. Alleen in het zuidwesten komt laaghangende bewolking voor en geleidelijk neemt ook in de Randstad de bewolking toe. Bij een aanlandige wind is het vanmiddag 11 graden aan de westkust en in het binnenland stijgt de temperatuur naar 16-17 graden.

Komende dagen wordt het koeler en vooral in de kustprovincies gaan we dat merken. Daar daalt de middagtemperatuur naar 10-11 graden en vooral de matige, soms vrij krachtige, wind maakt het voor het gevoel fris. Er zijn veel stapelwolken, maar de kans op neerslag is klein. Woensdagavond kan in het noordoosten en noorden een spatje regen vallen en donderdag is in de ochtend in het hele land kans op plaatselijk een heel klein beetje regen.

Donderdag wordt met 9 graden op de Wadden tot 12 graden in het zuiden van het land de koudste dag van de week. In de middag breekt vanuit het noordwesten de zon vaker door.

Warm weekend
Vanaf vrijdag wordt het langzaam warmer en in het weekend wordt het echt lekker. Zaterdag is het wisselend bewolkt en droog met maxima van 15 tot plaatselijk 17 graden. In de kustgebieden in het noorden en noordwesten is het 12-13 graden. Normaal is het een graad of 12. De wind is zwak tot matig waardoor het ook uit de zon prima weer is.

Zondag is het stralend, warm lenteweer. In de vroege ochtend kan het plaatselijk een beetje mistig zijn, maar daarna schijnt in grote delen van het land de zon. Een zuidenwind voert warme lucht aan waardoor de temperatuur stijgt naar 16 graden in het noorden, 19 in de centrale delen en ruim 20 graden in het zuiden.

Zonnige Rotterdam Marathon
De Rotterdam Marathon wordt zondag gelopen en daarvoor is het schitterend weer. Voor de bezoekers is het warm en zonnig genoeg om de renners aan te moedigen en deel te nemen aan buitenfestiviteiten. De deelnemers kunnen in de zon en op volle snelheid lichte benauwdheid ervaren, maar doordat er iets meer wind staat dan op zaterdag zullen de meeste mensen hun lichaamswarmte goed kwijt kunnen.

Maandag is het nog vrij zonnig, droog en warm, maar daarna wordt het wisselvalliger en daalt de middagtemperatuur een aantal graden. ‘Genieten zolang het kan’, is het devies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-