Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veenkoloniën zonder rokers

Frits Alberts – (Archieffoto: (PrachtigBorger)

STADSKANAAL – Afgelopen vrijdag heeft Frits Alberts, voorzitter Stuurgroep ‘Kans voor de Veenkoloniën’ (KvdvK), de Partnerovereenkomst alliantie ‘Nederland Rookvrij’ mogen ondertekenen. Daarmee zet de stuurgroep zich in voor het ontmoedigen van het gebruik van tabak. De KvdvK is een acht-jaar durend programma, waarmee inwoners hun leef- en gezondheidssituaties kunnen verbeteren. Het ideaalbeeld is dan ook om de Drents-Groningse Veenkoloniën rookvrij te krijgen.

 

Ambitie
De ambitie van Alliantie Nederland Rookvrij is duidelijk: Roken is de belangrijkste vermijdbare oorzaak van ziekte en overlijden. In Nederland sterven elk jaar meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en meeroken. Iedere week raken honderden kinderen verslaafd aan roken. De Alliantie Nederland Rookvrij wil dit voorkomen door opgroeiende kinderen te beschermen. Samen met alle partners zetten zij zich in voor het realiseren van een rookvrije generatie. Met de interventies groeien we mee met de kinderen die vanaf 2017 worden geboren. We zorgen ervoor dat zij beschermd worden tegen blootstelling aan tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Zodat alle kinderen die vanaf 2035 volwassen worden niet roken en daar ook niet mee beginnen.

Aanpak
Centraal in de aanpak staat dat er steeds meer maatschappelijk draagvlak komt voor tabaksontmoediging en dat een groeiend aantal personen en partijen stappen zet op weg naar een Rookvrije Generatie. Door krachten efficiënt te bundelen in de Alliantie Nederland Rookvrij en de stappen zichtbaar te maken, brengen we een maatschappelijke beweging op gang. Hiermee beïnvloeden we het beleid en de wetgeving van de overheid positief, verdwijnt de macht van de tabaksindustrie en stimuleren we de Nederlanders te kiezen voor een rookvrij leven. Kans voor de Veenkoloniën sluit zich hier graag bij aan! De missie van de alliantie is om nieuwe generatie rookvrij te laten opgroeien en en waarin niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.

Inzet
Kans voor de Veenkoloniën zal zich, als partner van Alliantie Nederland Rookvrij, zich actief gaan inzetten voor het realiseren van een Rookvrij Nederland.

(Bron KvdvK)

3 Reacties op “Veenkoloniën zonder rokers

  1. Jan van Beilen

    Ik vind dat iedereen gewoon zelf moet weten wat hij of zij zelf kunnen bepalen of zij willen roken of niet. Als jullie zo doorgaan gaaat het heel veel op New York lijken. En dat houd ook geen stand want de wet op het rookverbod in New York hangt ook nog te drogen. Ik begrijp niet waar jullie je druk om maken. Ik vind net als de rokrers dat ” roken moet mogen”. Als jullie je al ergens in willen bemoeien moeten jullie het drinken van alcoholische dranken op terrassen ook gaan verbieden want dat is ook aanstootgevend voor de jeugd. Ik ben 59 en heb de hele reklame caravaan van de tour de france en andere evenementen gezien. Roken en Drinken zijn de twee grootste sponsors van deze evenementen. Zie nou maar eens hoe jullie dit gaan veranderen. Een hartelijke groet en sterkte met jullie voornemen uit een nog steeds niet ( na 45 jaar van proberen) Canada, Jan van Beilen.

  2. Dit is zo griezelig. Ik ril ervan.

  3. Ik weet niet hoe je dat wil bereiken. Mensen die roken blijven dat doen totdat ze zelf beslissen om ermee te stoppen.
    Stuurgroep ‘Kans voor de Veenkoloniën’ denkt dat ze te maken hebben met handelingsonbekwame mensen die
    afgesneden zijn van informatie en die nog turfsteken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*