Direct naar de inhoud.

Wederom buitenbrand in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Foto: M. Dol – RTV1

STADSKANAAL – Vrijdagavond 13 oktober was er een 10e buitenbrand te betreuren in Stadskanaal. Dit keer niet in de wijk Maarsveld maar in de wijk Maarswold. Het betrof ook geen coniferenbrand maar een in brand gestoken kunststoffen toilet naast een bouwkeet aan de Utrechtselaan. De pyromaan van Stadskanaal drijft inwoners tot wanhoop in de avonduren. Tussen 21.00 en 22.00 slaat hij vaak toe. Ook deze (inmiddels) 10e brandmelding werd omstreeks 21.30 uur door de brandweer ontvangen.

Extra toezicht

De politie houdt sinds enkele dagen extra toezicht in de wijken maar ook buurtbewoners houden de wacht. Er is contact via buurtpreventie apps waarvan deelnemers vooraf gecreend zijn. De dader zal er maar tussen zitten. De angst zit er goed in maar er is ook flinke woede. Het is voor de dader(s) te hopen dat deze door de politie op heterdaad betrapt zal worden. Buurbewoners zouden nog wel eens voor eigen rechter kunnen gaan spelen. Dat laatste mag natuurlijk niet maar is wel begrijpelijk gezien de emoties en opgelopen spanning.

Eerder

Stadskanaal werd overigens al eerder geteisterd door een coniferen-pyromaan. Vijf jaar geleden gingen ook coniferen achter de huizen in vlammen op. Twee jongemannen van rond de 20 jaar werden toen gearresteerd. Een van de twee is toen veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal