Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sluipverkeer onmogelijk maken tijdens N366 aanpak

Archieffoto: M. Dol – RTV1

ALTEVEER – De N366 tussen Alteveer en Stadskanaal ligt er vanaf vandaag (12 november) een maand lang uit. De weg wordt verbreed om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Wennen

Voor sommige automobilisten blijkt de afsluiting maandagochtend nog even wennen. Dat schrijft RTV Noord op haar website.  Behoorlijk wat bestuurders nemen een sluiproute – in plaats van de officiële omleidingsroutes via Wedde en Blijham, of via Gieten over de N33 en N34.

Sluiproutes niet geschikt
Dat is tegen het zere been van omwonenden, de provincie, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de politie. De Veenhofsweg (parallel aan de N366), de Alteveersterweg en de Poortmanswijk zijn namelijk niet berekend op het vele, vaak zware verkeer dat normaal gesproken de provinciale weg neemt. Volgens de provincie wordt dit deel van de N366 dagelijks door zo’n 14.000 voertuigen gebruikt.

Gevaar voor fietsers

Bovendien vormt het sluipverkeer een gevaar voor de fietsende scholieren tussen Alteveer en Stadskanaal. De betrokken partijen hebben daarom een aantal maatregelen bedacht om de komende weken het sluipverkeer te hinderen of onmogelijk te maken.

(Lees alles op RTV Noord)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.