Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA: Paas moet snel in actie komen voor Refaja

Jan Willem van de Kolk, PvdA Stadskanaal

STADSKANAAL – De Partij van de Arbeid wil dat commissaris René Paas snel in actie komt voor de inwoners van de Groninger Veenkoloniën.

“Het is vijf voor twaalf voor het Refaja-ziekenhuis. Er liggen geen formele besluiten, wel is er grote onrust, zowel onder patiënten, personeel als inwoners. Het is hoog tijd dat het bestuur van de provincie Groningen verantwoordelijkheid neemt en zich bekommert over de toekomst van het regio-ziekenhuis”, aldus Tjeerd van Dekken, lijsttrekker van de PvdA bij de statenverkiezingen.

Belangrijke regiofunctie
Volgens de Stadskanaalster PvdA-kandidaat Jan-Willem van de Kolk is het ziekenhuis een anker onder de gemeenschap: “Het is na Wedeka veruit de grootste werkgever. Refaja vervult een zeer belangrijke regiofunctie. De vraag naar zorg neemt door de vergrijzing fors toe, maar aan de patiënten en hun familie wordt gevraagd een reis naar Scheemda of Hoogeveen te ondernemen. Voor veel ouderen is dat een crime. De leefbaarheid van de Veenkoloniën staat onverantwoord onder druk”.

Provincie afwezig
Van de Kolk wijst erop dat de provincie Groningen zich destijds, onder commissaris Van den Berg en gedeputeerde Moorlag, vergaand met de toekomst van de ziekenhuizen in Winschoten en Delfzijl heeft bemoeid. “Aan de noodlijdende Ommelander Ziekenhuisgroep is een achtergestelde lening verstrekt van tien miljoen euro. Ook zijn waarborgen ingebouwd voor de oude gebouwen. In de discussie over het Refaja schittert de provincie echter door afwezigheid. Dat moet echt anders”.

In gesprek
Minister Bruins gaf deze week aan dat de Treant-Zorggroep, waaronder het Refaja valt, in gesprek moet gaan met de hele omgeving. Er liggen veel onbeantwoorde vragen. Van Dekken: “Het toekomstperspectief van het ziekenhuis is omgeven met mist. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de operatiekamers waar voor miljoenen euro’s in is geinvesteerd? Kunnen de huisartsen en ambulances het gemis wel opvangen?

De provincie heeft de taak om zich in te zetten voor de regionale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid, maar kijkt al veel te lang toe. Ze moet in actie komen en het gesprek aangaan met de directie van Treant. De inwoners van de Veenkoloniën verdienen die aandacht”.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

2 Reacties op “PvdA: Paas moet snel in actie komen voor Refaja

  1. waarom komen jullie nu pas in actie nu t kalf verdronken is.Het is gods geklaagd dat er zo weinig partijen de rug gestrekt hebben en as t niet oo de goede manier hestopt kan worfen dan maar met harde hand maar gestopt moest t worden .Helaas nu is t te laat en nu de verkiezingen in aantocht zijn word de.pvda weer actief. Sorry guys too late.au revoir refaja.

  2. Jan-Willem Van de Kolk

    Beste inwoner,
    De PvdA zit niet in het dagelijks bestuur van Stadskanaal en ook niet in die van de provincie.
    lkzefl ben erg blij dat iemand als Tjeerd van Dekken onvoorwaardelijk aangeeft dat de Veenkoloniën meer op de politieke agenda moet. En dat is heel erg nodig! 20 maart gaat het dus ergens om: stemmen!
    Vrgr. Jan-Willem van de Kolk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.