Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lijmproducent Paramelt per direct stilgelegd

Paramelt – Foto: Google-Street-View

VEENDAM – Lijmproducent Paramelt in Veendam is op last van de Inspectie SZW vanwege explosiegevaar voor een deel (per direct) stilgelegd. Volgens de inspectie liepen werknemers ernstig gevaar tijdens het productieproces. Het bedrijf liep tegen de lamp bij een controle. Paramelt, aan de Adriaan Tripweg in Veendam maakt lijm, coatings en waxen.

Explosiegevaar
Bij de productie van de lijmen en kitten worden oplosmiddelen gebruikt. De dampen die bij het toevoegen van grondstoffen vrijkomen kunnen door elektrostatische ontlading ontsteken met brand- en explosiegevaar als gevolg. Dat meldt de inspectie, die onder het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid valt.

Verrast
De maatregel van de inspectie komt voor het Veendammer chemiebedrijf, met ongeveer 40 werknemers, uit de lucht vallen. “We zijn verrast door de maatregelen van de inspectie”, zegt een woordvoerder van Paramelt bij regionale omroep RTV Noord.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.