Direct naar de inhoud.

Echtpaar Smalbil 70 jaar getrouwd

  • door:
  • op:

Echtpaar Smalbil met Ans Grimbergen (F: Peter Panneman)
VEENDAM – Gisteren, dinsdag 19 november 2019, was het 70 jaar geleden dat het echtpaar Klaas Smalbil (90) en Wemmechiem Smalbil-Koops (89) in het huwelijksbootje traden. Wethouder Ans Grimbergen kwam persoonlijk met een fraai bloemstuk langs om het briljanten echtpaar namens de gemeente Veendam te feliciteren. Ook bracht ze een brief mee van Koning Willem-Alexander met de gelukwensen en eveneens een fraai bloemstuk.

Het echtpaar kreeg een zoon en dochter. Er zijn vier kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Klaas
Klaas Smalbil is geboren en getogen Wildervanker en ook altijd woonachtig in Wildervank geweest, en was vanaf 1962 o.a timmerman tot aan zijn pensionering bij de gemeente Veendam. Naast zijn werkzaamheden had hij tal van hobby`s zo had hij vele functies bij plaatselijke voetbalclub, als penningmeester, consul, jeugdtrainer, en 17 jaar scheidsrechter. Ook zat hij in het plaatselijke bestuur van Wildervank Vooruit, en was jarenlang bij de vrijwillige brandweer.Daarnaast werden de ANBO kaart en soos middagen door hem regelmatig bezocht.

Wemmechien
Wemmechien Koops was vanaf haar 16e aan het werk bij de familie Everts om daarna bij de plaatselijke Spar winkel te gaan werken. Ook Wemmechien had naast haar werkzaamheden tijd voor vele andere activiteiten, zo mocht ze graag zingen en was ze op een moment bij drie zangverenigingen waaronder Morgenrood. Ook is ze 20 jaar verkoopster geweest van Tupperware en was ze vele jaren vrijwilligster bij Meander waar ze veel voorlas. Daarnaast was er nog de caravan op camping Meerwijck waar ze vertoefden van april tot augustus. Doorzetten is het motto van het kwieke echtpaar dat nog in redelijke gezondheid verkeert.

(Bron: Peter Panneman, facebook)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal