Direct naar de inhoud.

Knoalster ‘drugsatleet’ en vriend krijgen strafvoorstel

  • door:
  • op:
Roelf B. tijdens uitzending 1 op vrijdag RTV1

BOEDAPEST/STADSKANAAL – Het Hongaarse Openbaar Ministerie heeft drugsatleet Roelf B. en Gert-Jan N. uit Stadskanaal een strafvoorstel gedaan. Als de mannen akkoord gaan met een celstraf van 8 en 10 jaar komt er geen strafproces en ontlopen ze zo mogelijk een levenslange gevangenisstraf.

Sziget

De Knoalsters werden vorige zomer tijdens het Hongaarse Sziget-festival betrapt bij het verkopen van drugs aan andere bezoekers van het festival. In totaal hadden de twee mannen twintig kilo aan xtc-pillen en marihuana-sigaretten bij zich. Beiden worden verdacht van grootschalige drugshandel en daar staat in Hongarije levenslang op.

Brein

Het Hongaarse OM beschouwt Gert-Jan N. als het brein achter de grootschalige drugssmokkel. “Op de prijslijsten die de twee verdachten verspreidden, stond het telefoonnummer van N.” aldus een woordvoerder. Hierom doet het Openbaar Ministerie N. een stafvoorstel van 10 jaar. Tegen atleet en vriend Roelf B. wordt een voorstel van 8 jaar gedaan.

Als de twee mannen het voorstel accepteren, komt er geen proces, zegt het OM: “Er komt alleen een korte zitting waarin de rechter zich buigt over het overeengekomen voorstel, om te controleren of allen volgens de regels is gegaan.”

Het Hongaarse Openbaar Ministerie doet de twee verdachten dit voorstel om administratieve redenen. Hongarije kampt met een behoorlijke achterstand in de behandeling van rechtszaken.  De advocaten van de mannen uit Stadskanaal gaan nu met hen overleggen over het strafvoorstel.

Atletiek

Verdachte Roelf B. gold in de atletiekwereld als een absoluut talent. Vooral in de sprint was de voormalig sporter in zijn element. In juli van vorig jaar stond hij in de finale van de 100 meter op de NK Atletiek. Eerder kwam hij in actie op het Europese Kampioenschap onder 23 jaar op de 4×100 meter.

 

 

Bron: NOS

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal