Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Fraudeur heeft ton witgewassen

F: Shutterstock

STADSKANAAL – Een concertkaartjesfraudeur uit Stadskanaal wordt beschuldigd van het witwassen van meer dan €100.000,-. Patrick W. zou sinds 2017 zijn inkomsten hebben witgewassen via een bitcoin-witwassysteem. Het Functioneel Parket, dat onderdeel is van het Openbaar Ministerie is nu bezig met de zaak. 

Hij is geen onbekende bij het ministerie. In 2013 heeft hij een website opgezet voor het verkopen van spullen. Deze spullen werden alleen nog geleverd. Hij verkocht daar onder andere bestaande concertkaartjes en witgoed aan. Hij was al te zien in de televisieprogramma’s ‘Opgelicht’ van AVROTROS en ‘Undercover in Nederland’ van SBS6.

W. is op het spoor gekomen door een groot internationaal belastingontduikingsonderzoek, waarbij er werd samengewerkt met de opsporingsdiensten van de Verenigde Staten, Australië, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Deze landen vonden verschillende computerservers in Nederland en Luxemburg, waarop het programma Bestmixer.io op stond. Via deze servers werden de adresgegevens achterhaald van onder andere W.

Voor deze actie kreeg hij drie jaar celstraf. W. ging in hoger beroep en in 2014 verloor hij dat. In 2009 kreeg hij al eens een gevangenisstraf vanwege diefstal en in 2010 voor oplichting.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.