Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe plannen voor bedrijventerrein Phillips

F: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Dat het bedrijf Phillips een grote vestiging in Stadskanaal heeft gehad, weten nog veel mensen. Zij weten ook nog dat er vlakbij het SJS voetbalveld drie grote flats stonden voor de medewerkers van het bedrijf. Toen Phillips uit Stadskanaal vertrok, werden even later ook de drie flats gesloopt. Die leegte wil de gemeente Stadskanaal opnieuw gaan gebruiken en dat doen ze door middel van tien mbo-toppers uit Stadskanaal. Zij zijn gekozen door hun innovatieve en creatieve denkkracht. Het tem van het Noorderpoort pakt de uitdaging aan. 

De gemeente en woningbouwcorporatie Lefier willen dat het bedrijventerrein weer gaat bruisen. De studenten van het Noorderpoort zijn aan het brainstormen gegaan en kwamen met het idee om een ‘tiny-village’ te creëren. Ook kwamen een inovatiehub voor studenten, startups en bedrijven die daar hun innovatieconcepten ontwerpen, testen, bespreken en samen verder brengen. Daarnaast moet op het bedrijventerrein een treinstation komen. Deze moet gaan zorgen voor een snelle verbinding naar Groningen en Veendam. Het voordeel om in Stadskanaal een bedrijf te beginnen? ‘De grondprijzen zijn een stuk goedkoper dan in de Randstad’.

Sayan Nagalingam, teamcaptain van het team derdejaars bouwkunde Noorderpoort, is enthousiast over de opdracht. Ook tijdens de lockdown is het team hard aan de slag geweest om met een eerste ontwerp te komen. Ze hebben tekenningen gemaakt van de tiny-homes die zo’n 60 tot 90m2 zullen gaan worden.

 

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

3 Reacties op “Nieuwe plannen voor bedrijventerrein Phillips

  1. Mooie opdracht om te laten zien hoe jullie generatie in staat is om nieuwe ideeën uit te werken naar een mooi totaalplan.
    Heel veel succes en inspiratie.
    Ik ben nieuwsgierig naar jullie ideeën.

  2. klein foutje, er stonden geen 3 maar 5 flats,en niet alleen voor de werknemers,maar ook voor niet philips mensen.

  3. Er stonden inderdaad vijf flats genaamd philipsflat lorensflat edisonflat belflat en marconiflat heb er jaren gewoond in de wijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.