Direct naar de inhoud.

Jonge ganzen leven niet in zekerheid in Veendam

F: RTV Noord

VEENDAM – Aan de Sorghvlietlaan in Veendam huist een ganzenkolonie met 45 jonge gansjes. Hartstikke leuk, alleen zijn de arme beestjes hun leven niet zeker. Ze worden namelijk met enige regelmaat doodgereden, weet Trijnie Suk, die zich normaal gesproken vooral bekommert om zwanen. ‘Maar een dier is een dier’, zegt ze. Ook ganzen gaan haar aan het hart.

45 jonkies

Er zit aan de Sorghvlietlaan een kolonie met wel 45 jonkies. ‘En kennelijk staan er op de middenberm lekkere plantjes, want ze steken steeds over’, zegt Suk. Met alle gevolgen van dien. ‘Er zijn deze week drie keer gansjes doorgereden’, weet Suk. ‘De ene keer vier, toen twee, en toen weer één.’

Hard gereden

Soms, weet Suk, is een ongeluk onvermijdbaar en kun je er niks aan doen. ‘Maar soms wordt er ook gewoon te hard gereden.’ Daarom heeft ze, samen met haar familie, aan de Sorghvlietlaan een aantal borden geplaatst, met daarop de tekst: ‘Pas op, overstekende gansjes’.

‘Hopelijk helpt het’, besluit ze.

 

 

 

Bron: RTV Noord

Eén reactie op “Jonge ganzen leven niet in zekerheid in Veendam”

  1. Trijnie Suk is gek op zwanen en doet er misschien wel veel voor maar ze laat een zes jarig kind de zwanen vangen , weegt een zwaan ondersteboven aan zijn poten, ringt de zwanen om hun nek en nog een paar van die malle dingen. Als je haar verteld dat het ook anders kan ontvriend ze je op facebook, dat ben ik niet alleen maar dat doet ze bij diverse andere mensen die het niet met haar eens zijn. Zij is geen dieren liefhebber maar een dierenbeul. Ze denkt veel te snel dat ze het weet en niemand anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-