Direct naar de inhoud.

Onstwedder boer is zijn tijd ver vooruit

  • door:
  • op:
F: Pixabay

ONSTWEDDE – Al jaren geleden verdiepten de ouders van Akkerbouwer Gert Sterenborg uit Onstwedde zich in de mogelijkheden van precisielandbouw op het akkerbouwbedrijf. Ze besloten bijvoorbeeld in 2006 om een GPS systeem in vier trekkers te installeren. Daarna maakten ze foto’s met een drone van hun percelen en schaften ze near infra red sensoren aan. Dat laatste deden ze, zodat ze hun 300 hectare landbouwgrond nauwkeuriger te bemesten.

Gert Sterenborg geeft in een vakblad aan dat zij zonder enige twijfel hebben geprofiteerd van de moderne wijze van het telen van gewassen. ‘We zaaien onze suikerbieten met hulp van GPS variabel in, omdat we schralere zandgronden hebben.’

Na rondvraag bij Nederlandse akkerbouwers komt uit dat een grote groep verwacht dat er binnen vijf jaar 1 of meer precisielandbouwtechnieken toe te passen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal