Direct naar de inhoud.

Alliantie wil banen voor zwakkeren in de Veenkoloniën

  • door:
  • op:
F: alliantie van kracht

BORGER/STADSKANAAL – Samen werken om intergenerationele armoede in de Veenkoloniën te doorbreken, dat is waar de Alliantie van Kracht zich voor in zet. Ieders inzet is hard nodig om de armoede in de Veenkoloniën terug te dringen. Dertig organisaties uit verschillende werkvelden brengen daarom samen een beweging op gang om armoede zowel op de korte als op de lange termijn te verminderen.

De Alliantie van Kracht wil tenminste 250 banen creëren voor mensen die langdurig langs de zijkant staan. Het verbond van gemeenten, hulporganisaties, woningcorporaties, onderwijsinstellingen en welzijnsorganisaties wil in de Groningse en Drentse Veenkoloniën zich inzetten tegen langdurige armoede voor mensen aan de onderkant van de samenleving. Directeur Brongers van de welzijnsorganisatie Tintengroep zegt dit het DvhN.

Het gaat om mensen die vaak door een ingrijpende gebeurtenis in hun leven aan de zijkant zijn komen te staan. Gebeurtenissen zoals ziekte, geweld of verslaving. Het verbond streeft naar banen waarvoor geen extreme diploma’s zijn vereist. “We moeten af van de HBO-isering”, aldus Brongers.

Kijk ook op: Kans voor de Veenkoloniën

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal