Direct naar de inhoud.

Angst voor verdwijnen kerkklok Mussel

  • door:
  • op:
PKN Mussel. F: Google Maps

MUSSEL – In het dorp Mussel is de angst groot voor het verdwijnen van een kerkklok. De laatste kerkklok van het dorp hangt in de PKN kerk van het dorp. Dorpsvereniging Plaatselijke Belangen en de Christelijk Gereformeerde Gemeenschap in het dorp maken zich hard voor het blijven van de klok. De PKN kerk in Mussel sluit zich aan bij de Gereformeerd Christelijke Gemeente, omdat de kerk te weinig kerkgangers heeft. Daardoor staat de PKN kerk te koop en is het maar de vraag pof de aanstaande kopers de kerkklokken zullen laten hangen.

De dorpsvereniging snapt dat de aanstaande kopers van het gebedshuis het niet op prijs stellen dat er twee keer per dag hen wordt vertelt hoe laat het is. Met uitvaarten zal de kerkklok ook luiden. De dorpsvereniging is dan ook bang dat de klok het zwijgen op wordt gelegd. Volgens de Christelijk Gereformeerde Gemeenschap is het een groot gemis als de klokken niet meer zullen luiden. ‘De eerstvolgende kerkklok hang in het gehucht Kopstukken.’

De Christelijk Gereformeerde Kerk in Mussel zonder kerktoren. F: Facebook

Siep Schoenmaker geeft tegen het Dagblad van het Noorden aan dat de oude klok door de Duitsers uit het dorp  was gehaald om geweren van te maken. De Musselker bevolking heeft de klok geschonken aan de kerk. ‘Een voorwaarde van de inzameling voor een nieuwe klok was dat de nieuwe klok blijvend gebruikt zou worden voor de hele dorpsgemeenschap.’

De Christelijk Gereformeerde Kerk heeft aangegeven de klok te willen ‘adopteren’. Alleen heeft de kerk geen toren waar de klok in kan hangen. De kerk geeft in het kerkblad aan dat de kerk aan het onderzoeken is of er een oplossing kan zijn. Bewoners wordt gevraagd om mee te denken.

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal