Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PVV grootste partij in Stadskanaal, SP afgestraft

Bron: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – De stemmen van de Tweede Kamerverkiezingen waren afgelopen nacht rond half 2 al geteld. Toch ging er iets mis en zijn de cijfers vanmorgen bekend gemaakt. De PVV heeft de meeste stemmers gekregen in deze gemeente, zo’n 15,7%. Op gepaste afstand volgt de VVD met 14,4% van alle stemmen. Het CDA daalt met 3,5% en heeft 13,5% van de stemmers achter zich gekregen. In 2017 was het CDA nog de grootste partij in de gemeente Stadskanaal.

De SP is het meeste gedaald. Ten opzicht van 2017 is de partij 5,8% gedaald. Zij komen daardoor uit op 10,8%. Forum voor Democratie stijgt juist enorm. Ze hebben +5,8% erbij gekregen en hebben totaal 7,6% van de stemgerechtigden in de gemeente Stadskanaal achter zich gekregen

Ook de nieuwe partij; de BoerenBurgerBeweging heeft het goed gedaan in de Knoalster gemeente en komt vanuit het niets op 2,0%.

De gemeente Stadskanaal was de laatste gemeente in de provincie Groningen die de cijfers nog bekend moest maken.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

3 Reacties op “PVV grootste partij in Stadskanaal, SP afgestraft

  1. Mooi dat de PVV in Stadskanaal de grootste partij is geworden in de gemeente Stadskanaal heb ik ook op gestemt op de PVV Lady Roos dus Elinda Roossien werd tijd hier in onze gemeente eindelijk

  2. Ik heb op FVD gestemd.. Maar ben Trots op Stadskanaal dat PVV boven aan staat. Mijn 2 partijen waar ik ook zeker achter stond was dan ook FVD en PVV omdat zij strijden voor ons land en vrijheid!! Dus toppie!!

  3. Wie zitten in Stadskanaal in de PVV fractie ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.