Direct naar de inhoud.

Man uit Ter Apel krijgt boete voor dodelijk ongeval op Drentse Mondenweg

  • door:
  • op:
Foto: Google Streetview

REGIO – Een 38-jarige man uit Ter Apel moet duizend euro boete betalen voor het veroorzaken van een ernstig ongeval bij Valthermond in september 2019, dit meldt RTV Noord. Bij de aanrijding kwamen twee jonge mannen uit Musselkanaal (17) en 2e Exloërmond (18) om het leven.

Daarnaast is hem een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar opgelegd. Tegen de man was een werkstraf van 240 uur en een jaar rijontzegging geëist (waarvan een half jaar voorwaardelijk).

60 km te hard

Het ongeval gebeurde op 16 september 2019 op de Drentse Mondenweg bij Valthermond. De rechter komt tot een lagere straf, omdat de Ter Apeler zich schuldig heeft gemaakt aan een verkeersovertreding en niet aan een verkeersmisdrijf.

De officier van justitie ging uit van het laatste, omdat de man uit Ter Apel ongeveer 140 kilometer per uur zou hebben gereden, waar tachtig is toegestaan. Dit bleek uit een onderzoek naar het airbagsysteem.

Auto te laat opgemerkt

De man had daarbij met stadslicht gereden, aldus de officier van justitie. Door de slechte verlichting en de te hoge snelheid werd de wagen van de Ter Apeler te laat door de automobilist uit 2e Exloërmond opgemerkt, toen hij de Drentse Mondenweg opdraaide. De man uit Ter Apel had voorrang. De man uit Ter Apel was de enige overlevende van het ongeluk.

 

Bron: RTV Noord



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal