Direct naar de inhoud.

Platina plaat voor Jeroen Russchen; ‘Dream come true’

  • door:
  • op:
Russchen werkt samen met zanger Tino Martin.
F: Facebook Jeroen Russchen

STADSKANAAL – Hitproducer Jeroen Russchen uit Stadskanaal heeft afgelopen week een platina album gekregen. Dat platina album kreeg hij, omdat hij mee heeft gewerkt aan het album ‘Voor iedereen’ van Tino Martin. ‘Het is een dream come true’, geeft de producer aan. ‘Eigenlijk was dat al bij de gouden plaat en nu zelfs een platina plaat’ vervolgt Russchen. Met behulp van zijn vader hangt de plaat aan de muur in het knoalster productiehuis. 

Russchen zal niet vaak naar de plaat kijken, geeft hij aan bij RTV1. ‘Ik denk niet dat je dat steeds moet doen. Het is een mooie erkenning voor je werk en als je mensen in de studio hebt kan je er naar verwijzen. Dan is het erg tastbaar voor mensen.’ Jeroen vindt het mooi dat hij de platen heeft gekregen, ‘maar dat is niet de reden waarom ik voor hem ben gaan schrijven’.

F: Facebook Jeroen Russchen

Het is niet de eerste keer dat hij voor de Nederlandstalige zanger Tino Martin heeft geschreven. Op het vorige album van Martin heeft Jeroen drie nummers geschreven. ‘Dat was in de tijd dat je nog moest uitleggen wie Tino Martin was. Dat was voor dat hij mee deed aan het tv programma Beste Zangers.’

Het nummer Snelle Jongen brengt speciale herinneringen mee aan Russchen. De Knoalster zit tijdens het schrijven met verschillende mensen bij elkaar. ‘De eerste dag ging niet zo lekker. Dan twijfel je gelijk of je nog wel verder moet in dit genre. De volgende dag werkte ik samen met Glen Faria (Duurt te lang, red.). Toen deed ik iets in de schrijfsessie wat iedereen vet vond. Toen zijn we met z’n vieren de track gaan maken en dat is Snelle Jongen geworden.

Dromen heeft hij nog genoeg. ‘Ik zou graag een keer mee willen schrijven aan inzending voor het songfestival. Het lijkt me leuk om die hele kermis een keer mee te maken.’ Het maakt Russchen niet uit of dat als schrijver of producer is. Daarnaast is de Knoalster nog bezig met een project in België.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal