Direct naar de inhoud.

Klaas Sloots maakt kennismakingsrondje: ‘Eén van de leukste dingen aan mijn vak’

  • door:
  • op:
Burgemeester Sloots bij buurtvereniging Maarswold | Foto: RTV1

STADSKANAAL – Zaterdag heeft Knoalster burgemeester Klaas Sloots zijn eerste kennismakingsrondje door Stadskanaal gemaakt. Hij ging op de fiets langs de verschillende wijken van het dorp, bij (buurt)verenigingen en sprak met buurtbewoners. Sloots begon zijn tour bij SC Stadskanaal waarna hij doorging naar de wijken De Hagen, Maarsstee, Maarswold en ten slotte Maarsveld.

Maarswold

Na een aantal mooie rondleidingen bij SC Stadskanaal en de wijken De Hagen en Maarsstee kwam Klaas Sloots rond 13.00 uur aan bij het buurtcentrum van Maarswold aan de Utrechtselaan. Daar kreeg de burgemeester een presentatie te zien over de nieuwste buurtvereniging van Stadskanaal. ‘De burgemeester was heel enthousiast’, aldus Remmert Bosch, voorzitter van Wijkbelang Maarswold. ‘We vinden het heel belangrijk dat hij weet dat hier een nieuw buurtcentrum is.’

Hernieuwde kennismaking

De burgemeester zelf vond het een leuke en informatieve dag: ‘Het is voor mij een beetje een hernieuwde kennismaking met Stadskanaal. Het is heel leuk om mensen te ontmoeten en te zien hoe betrokken ze zijn met hun wijk.’

Ook kreeg de burgemeester wat aandachtspunten mee zoals de problemen die sommige bewoners ondervinden in hun wijk. ‘Alle opmerkingen nemen wij mee en via wijkbeheer koppelen we dan terug wat we eraan gaan doen’, aldus Sloots.

‘Ik vind dit eigenlijk één van de leukste dingen aan mijn werk’, zo vervolgt de burgemeester. ‘Om mensen te ontmoeten en met ze in gesprek te gaan. Zo kun je de gevoelens die hier spelen naar binnen te vertalen en kijken wat we er aan kunnen doen.’

De Dorpen

Na een rondje door Maarswold stapte de burgemeester weer op de fiets en ging verder naar Maarsveld. Daar kreeg hij een uitgebreide rondleiding door de dierenweide. Zo lieten de vrijwilligers hem bijvoorbeeld de unieke groene emoe eieren zien en verschillende geweien van de herten.

Volgende week zaterdag gaat Klaas Sloots langs bij de verschillende dorpen in de gemeente en de daarbij behorende wijken.

Sloots bij de dierenweide Maarsveld | Foto: Woonwijk Maarsveld

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal