Direct naar de inhoud.

Medewerker politie Drenthe krijgt onvoorwaardelijk strafontslag

  • door:
  • op:
Archieffoto: M. Dol – RTV-1

REGIO – De chef van de politie Noord-Nederland heeft een medewerker van het district Drenthe ontslagen. Het ontslag volgde na een disciplinair onderzoek. Dat wordt gemeld op de website van de politie.

De medewerker werd begin vorig jaar buiten functie gesteld op verdenking van ernstige vormen van plichtsverzuim. Na bestudering van de feiten en omstandigheden heeft de politiechef de medewerker onvoorwaardelijk strafontslag opgelegd. Het disciplinair onderzoek naar de medewerker startte begin 2020 en werd uitgevoerd door de afdeling VIK (Veiligheid, Integriteit en Klachten) Noord-Nederland.

Integriteit is de basis van goed politiewerk, zo wordt verklaard in het bericht. “De politie staat voor betrouwbaarheid. De samenleving mag verwachten dat wij zorgvuldig en adequaat handelen en daar verantwoordelijkheid voor nemen en transparant over zijn.”

“Als je bij de politie werkt, heb je een voorbeeldfunctie. Dat geldt voor iedereen bij de politie. Politiewerk is mensenwerk en mensen kunnen fouten maken. De politie is daar alert op. Van fouten moeten we leren en plichtsverzuim heeft consequenties. De politie onderzoekt meldingen van ernstig plichtsverzuim zorgvuldig en straft waar het moet.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal