Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Meer geld voor fietsroute tussen Veendam en Pekela

F: Gemeente Stadskanaal

VEENDAM – De provincie Groningen stopt 56.000 euro extra in de spaarpot voor een fietspad langs de Drieborghweg in Veendam. Het stuk fietspad maakt onderdeel uit van de fietsroute tussen Veendam en Pekela via Zuidwending.

Al jarenlang delen de fietsers de weg met snelverkeer en landbouwverkeer. Niet altijd veilig voor fietsers. Door de aanleg van een gescheiden fietspad ontstaat een veilige fietsverbinding tussen Veendam en Pekela. Het fietspad moet begin volgend jaar klaar zijn.

Fietsvriendelijke provincie

Dit jaar is nog eens € 13 miljoen beschikbaar voor het verbeteren van fietsverbindingen. De provincie beslist in oktober 2021 over nieuwe fietsprojecten. Groningen werkt doorlopend aan nieuwe en verbeterde fietsverbindingen, verkeersveiligheid, voorzieningen en moedigt fietsen aan. Zo wordt Groningen steeds meer een fietsvriendelijke provincie. Meer over de fietsambities van de provincie valt te lezen in het Uitvoeringsprogramma Fiets 2020-2023.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.