Direct naar de inhoud.

Nepagenten vragen aan de deur om bankpassen

  • door:
  • op:
Doortrapte oplichters aan de deur. Bron: Politie Nederland.

REGIO – De afgelopen tijd kwamen er bij de politie meerdere meldingen binnen van babbeltrucs door nepagenten. De nepagent benadert iemand, met een telefonische babbeltruc en weet mensen soms duizenden euro ’s op te lichten. De daders zijn in sommige gevallen niet-Nederlands sprekende personen.

Zo gaan ze te werk
Het slachtoffer wordt gebeld op het vaste telefoonnummer. Aan de andere kant van de lijn doet iemand die zich voor als medewerker van de politie. In verband met een ‘aanhouding’ vraagt deze nepagent om de bankgegevens van het slachtoffer.

De slachtoffers van deze babbeltruc krijgen bijvoorbeeld te horen dat ze betrokken zijn bij een onderzoek naar drugs/witwassen of fraude. En dat het arrestatieteam komt. Dan worden er personalia en bankgegevens gevraagd.

Tijdens het telefoongesprek verschijnt er een zogenaamde politieagent in burgerkleding aan de deur. Deze komt de bankpas van het slachtoffer in ontvangst nemen. Om er vervolgens zelf geld mee te pinnen.

Bel de politie
De politie adviseert mensen die dergelijke telefoontjes en bezoekjes krijgen, meteen het gesprek te beëindigen en de politie te bellen via 112. De politie laat weten nooit te bellen voor bankgegevens of langs komt om bankpassen te halen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal