Direct naar de inhoud.

28 miljoen voor Zuidoost-Drenthe voor verduurzaming woningen

  • door:
  • op:

De gemeente Borger-Odoorn krijgt samen met de gemeente van Emmen, Coevorden en Aa en Hunze 28 miljoen euro van het Volkshuisvestingfonds. De gemeentes Stadskanaal en Veendam krijgen niets van de in totaal 450 miljoen beschikbare miljoenen van het fonds.

Met het geld willen de Drentse gemeentes in de komende tien jaar 2100 woningen gaan verduurzamen, de openbare ruimte rondom woningen opknappen en enkele nieuwbouw- en renovatieprojecten realiseren. Borger-Odoorn gaat samen met woningcorporatie Woonservice 67 particuliere woningen in 2e Exloërmond verduurzamen.

Wethouder Nynke Houwing is blij met het geld van het rijk. “Hierdoor kunnen we de woon- en leefkwaliteit flink verhogen, ook als de eigenaar zelf niet voldoende financiële middelen heeft voor verduurzaming.”

Oost-Groningen

Oost-Groningen ontvangt niets van de in totaal beschikbare 450 miljoen euro uit het Volkshuisvestingsfonds. Dat betekent dat ook de gemeentes Stadskanaal en Veendam misgrijpen.

Dat de regio Oost-Groningen achter het net vist, noemt gedeputeerde Tjeerd van Dekken teleurstellend: ”De opgave is groot in alle Groninger gemeenten en met name voor Oost-Groningen. In dit gebied werd juist een toekenning verwacht omdat de problematiek in regionaal opzicht hier het grootst is en ook vanuit het Rijk zo onderkend wordt.”

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal