Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vanaf dinsdag strengere inreisbeperkingen in Duitsland

REGIO – Wie vanaf komende dinsdag naar Duitsland wil reizen, krijgt te maken met strengere inreisbeperkingen. Vanaf dan staat Nederland op de Duitse lijst van landen met een hoog risico als het gaat om het coronavirus. Dat meldt het Robert Koch Institut, de Duitse tegenhanger van RIVM.

De aanpassing betekent dat reizigers vanuit Nederland van zes jaar en ouder vijf dagen in quarantaine moeten als ze niet volledig zijn gevaccineerd.

Een volledige vaccinatie betekent dat de laatste prik minimaal twee weken geleden is. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat om niet in quarantaine te hoeven. Na de vijf dagen quarantaine kan er een test worden gedaan. Als die negatief is, is de quarantaine voorbij.

Wie in Duitsland op doorreis is, is uitgezonderd, mits het land binnen 24 uur weer wordt verlaten. En wie familie bezoekt en binnen 72 uur weer terugreist is ook uitgezonderd.

De inreisbeperkingen zaten er al aan te komen. Landen die meer dan 200 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners per week hebben krijgen in Duitsland het stempel hoogrisicogebied. In Nederland zijn het er nu 360,9. Dat is bijna dertig keer hoger dan in Duitsland. Daar is de besmettingswaarde 13,2, maar de die loopt wel op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.