Direct naar de inhoud.

SKV daagt Ziggo en KPN uit en wint (voorlopig)

  • door:
  • op:

Stichting Kabelnet Veendam zorgt ervoor dat sportliefhebbers het liefste gaan verhuizen naar Veendam. Dat komt omdat SKV (voorlopig) de enige distributeur is dat sport met maar liefst 25 Mbps uit gaat zenden. Dat was in juli nog maar 13 Mbps. De kanalen ESPN HD, ESPN 2 HD, ESPN 3 HD, ESPN 4 HD, Eurosport HD en Eurosport 2 HD kunnen daardoor nog beter beleefd worden. Een zender met meer bandbreedte wordt beter beleefd door de hogere beeldkwaliteit en beeldbeleving. 

Ziggo en KPN lopen daardoor achter op de Veendamse kabelmaatschappij. Ziggo krijgt extra hoofdpijn door deze actie, want zij zenden niet alle sportzenders in HD uit. TotaalTV meldt dat Ziggo nog geen 50% van de kanalen in HD uitgeeft. KPN doet het al wat beter daarin, want zij zenden 75% van de kanalen in HD uit.

Daarnaast meldt TotaalTV dat het verschil in bandbreedte tussen SKV, Ziggo en KPN nog nooit zo groot geweest is als nu. Ziggo zendt de ESPN kanalen uit met 12 Mbps. De andere ESPN-kanalen en de Eurosport-kanalen worden met ongeveer 10Mbps uitgezonden. ‘Bij KPN Interactieve TV ligt de bandbreedte van deze kanalen iets lager dan Ziggo’, aldus TotaalTV

Bewerking: RTV1



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal