Direct naar de inhoud.

‘Mr. Verkiezingen’ van Stadskanaal gaat met pensioen

  • door:
  • op:
Hendrik werd bij het gemeentehuis door zijn collega’s opgewacht | Foto: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Hendrik Panneman gaat na 40 jaar dienst bij de gemeente Stadskanaal met pensioen. Panneman wordt ook wel ‘Mr. Verkiezingen’ genoemd, aangezien hij 29 jaar lang de verkiezingen in de gemeente in goede banen heeft geleidt. 

Fiets met blikjes

Hendrik werd door twee collega’s thuis opgehaald met een speciale versierde fiets. ‘Ik zag ineens mijn collega’s voor het raam staan’, zo vertelt Panneman. ‘Ik deed het vanmorgen lekker rustig aan. Dus ik heb me maar snel klaargemaakt en ben met ze meegefietst naar het gemeentehuis.’

Eenmaal aangekomen werd Hendrik door zijn collega’s opgewacht. De versierde fiets was van afstand al goed te horen, aangezien er flink wat rammelende blikjes achter de fiets hingen. Voor het gemeentehuis werd Hendrik verrast met een luid applaus en een spandoek.

Mr. Verkiezingen

In de wandelgangen van het Knoalster gemeentehuis werd Hendrik ook wel ‘Mister Verkiezingen’ genoemd. Deze bijnaam heeft hij te danken aan het feit dat hij 29 jaar lang de verkiezingen in Stadskanaal in goede banen heeft geleidt. ‘Het zal volgend jaar tijdens de verkiezingen wel even wennen zijn’, lacht Hendrik. ‘Maar misschien vragen ze me nog om op een stembureau te zitten.’

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal