Direct naar de inhoud.

Afgebrand busje is zoveelste klap voor Rainbow Events: ‘Hoeveel pech kun je hebben?’

  • door:
  • op:
Het busje op de ochtend na de brand | Foto: Marc Dol/RTV1

STADSKANAAL/WINSCHOTEN – Het busje van Rainbow Events uit Winschoten, dat afgelopen zondag aan de Overijsselselaan in Stadskanaal afbrandde, is voor het evenementen bedrijf de zoveelste klap die ze te verduren krijgen. In juli van dit jaar kreeg het bedrijf al te maken met wateroverlast in hun pand door hevige regenval. Daarnaast maken ze door de coronapandemie sowieso al een moeilijke tijd door. 

Busje in de brand

Zondagnacht rond 01:20 uur werd de brand in het busje van Rainbow ontdekt. Het vuur greep snel om zich heen in het voertuig en in korte tijd lag het busje volledig in de as. Over de precieze oorzaak van de brand is tot op heden nog niets bekend. Maar de brandweer sluit brandstichting zeker niet uit. De politie is dan ook nog op zoek naar getuigen die zondagnacht rond 1:00 uur iets opvallends hebben gezien in de buurt van de Overijsselselaan. Daarnaast vragen ze ook om camerabeelden van de brand en de omgeving.

Mokerslag

Commercieel manager van Rainbow Events, Eduard Abbas, kon bij aankomst alleen nog maar toe kijken hoe hun busje in vlammen op ging. ‘Het is voor je bedrijf natuurlijk een mokerslag. Zeker na alles wat we hebben meegemaakt vraag je je af, hoeveel pech kun je hebben?’, zo vertelt Abbas aan RTV1. ‘Maar op de eerste plaats ben je natuurlijk blij dat het alleen om materiële schade gaat en er geen gewonden zijn gevallen.’

Starten en lopen

Extra pijnlijk voor het Winschoter bedrijf is dat ze met het betreffende busje ooit gestart zijn. ‘Dat was ons eerste busje met reclame erop’, aldus Abbas. ‘Het was altijd starten en lopen, de bus liet ons nooit in de steek. Dan is zo’n einde wel enorm wrang.’

Vervangend vervoer

En alhoewel het bedrijf vervangend vervoer krijgt van de verzekering, lost dat de problemen niet op. Rainbow moet veel grote springkussens vervoeren, maar dat is met het vervangende vervoer dat ze aangeboden krijgen niet mogelijk. ‘Er wordt gekeken naar enkel vervoer’ zo merkt Eduard Abbas op. ‘Maar of een voertuig voor ons bedrijf groot genoeg is, daar wordt niet naar gekeken. We krijgen een klein bestelvoertuig of een personenauto. Probeer daar maar eens een springkussen in te stoppen.’

Doneeractie

Om Rainbow Events een steuntje in de rug te geven startte Peter Kiewiet een doneeractie. Om zo geld bij elkaar te harken voor een nieuw busje. ‘Na al hun tegenslagen vond ik dat ze wel een zetje in de juiste richting konden gebruiken’ aldus Kiewiet.

Eduard Abbas is enorm blij met het initiatief van Peter. ‘Echt geweldig dat ze ons zo willen helpen. Je merkt echt dat mensen zien dat wij in de evenementenbranche het niet breed hebben. En dan ook niet zomaar geld kunnen neertellen voor een nieuwe bus.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal