Direct naar de inhoud.

Duizendste boot vaart door Stadskanaal: ‘Hele eer voor een Fries’

  • door:
  • op:
De boot kwam met confetti en al onder de Eurobrug door | Foto: Marc Dol/RTV1

STADSKANAAL – Het is ieder jaar een vaste traditie, de 1000ste boot die door ‘t Knoal vaart. Dit jaar was het de beurt aan het schip de ‘Ypmeja’ uit Friesland.

Rond 10.30 voer het schip onder de iconische Eurobrug door. Dit jaar komt de 1000ste boot slechts een dag eerder dan afgelopen jaar. De Friese schippers van de ‘Ypmeja’ werden hartelijk ontvangen door o.a. wethouder Goedhart Borgesius. ‘Het is een hele eer voor een Fries’ lachte schipper van der Meulen toen hij alle verzamelde mensen zag staan. 

Presentjes

Naast een hartelijk ontvangst kregen de Friese schippers ook nog een aantal presentjes. Zo kregen ze van de gemeente en Wedeka elk een bos bloemen en namens de centrumwinkeliers tassen vol boodschappen. ‘Friezen zijn trots maar Groningers nog trotser, dus met trots mag u dit op eten’, zo zei Hajo Bruins Slot namens de ondernemers toen hij de schippers een borrelpakketje aanbood.

De schippers kregen bloemen uit handen van wethouder Borgesius | Foto: Marc Dol/RTV1

Veendam en Friesland

De Ypmeja vaart na Stadskanaal verder naar Veendam waarna ze doorvaren naar hun eindbestemming. Uiteraard zal dat Friesland zijn.

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal