Direct naar de inhoud.

Werkloosheid neemt verder af in regio

  • door:
  • op:
Foto: UWV

De werkloosheid is de afgelopen maand verder afgenomen in de gemeentes Veendam, Stadskanaal en Borger-Odoorn. Dat meldt het UWV donderdagochtend. Ook in de gehele provincie Groningen en Drenthe nam de werkloosheid af. Een trend die ook landelijk te zien is.  

Drenthe

In de gemeente Borger-Odoorn waren er vorige maand nog 308 werklozen. Dat zijn er nu nog 291. Een afname van 5,5 procent. Vorig jaar juli waren er nog 390 werklozen in de gemeente. Ook in de provincie Drenthe neemt het aantal werklozen af. Van 6.282 naar 5.982. Een afname van 4,8 procent.

Groningen

In de provincie Groningen was de afname iets groter namelijk 5,3 procent. Van 7.377 naar 6.987, Veendam zit qua percentage onder het provinciaal gemiddelde met 3,7 procent. Daar zijn nu 341 werklozen tegenover 354 in juni. In Stadskanaal is de afname iets groter. Daar waren in juni 351 werklozen. Dat zijn er nu 331. Een afname van 5,5 procent.

Alle provincies zagen een daling afgelopen maand. Landelijk waren er in juli 224.227 WW-uitkeringen. Dat is 2,4% van de beroepsbevolking. In juni waren er 238.309 WW-uitkeringen in Nederland.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal