Direct naar de inhoud.

Turbines windpark Veenkoloniën stilgezet wegens technisch probleem

  • door:
  • op:
F: RTV Drenthe/Janet Oortwijn

Het windpark De Drentse Monden en Oostermoer is buiten bedrijf. Alle 45 windturbines zijn stilgelegd wegens een technisch probleem. Wat dit probleem inhoudt, kan de directie van het windpark niet zeggen.

Woordvoerder Elzo Springer zegt niet precies te weten wat er aan de hand is. “Fabrikant Nordex heeft ze nog niet aan ons kunnen opleveren, omdat ze nog druk bezig zijn met testrondes.” In het nieuwe bouwjournaal dat het windpark wekelijks plaatst, staat dat ‘het gaat om een technisch probleem waarvan de oorzaak niet direct wordt begrepen’.

“Nordex heeft ons gemeld dat er een technisch probleem is en dat alle windmolens nu weer één voor één moeten worden nagelopen”, aldus Springer.

Daarna volgen er nog verschillende testen voor dat het windpark opgeleverd wordt. De oplevering stond in eerste instantie gepland voor begin september, maar dat is nu vertraagd. De directie van het windpark schat dat nu op oktober.

Nordex is niet bereikbaar voor een reactie.

 

Dit is een verhaal van RTV Drenthe en Janet Oortwijn. RTV1 en RTV Drenthe werken dit jaar nauw samen om samen meer lokaal nieuws te brengen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal