Direct naar de inhoud.

Onstwedder pand drie maanden dicht na vondst hennepplantage

  • door:
  • op:
Archieffoto

ONSTWEDDE – Burgemeester Klaas Sloots van Stadskanaal heeft met ingang van vandaag in Onstwedde een woning laten sluiten voor een periode van drie maanden. Aanleiding is de vondst van een hennepkwekerij in het pand. Dat meldt de gemeente Stadskanaal.

Op 10 juni van dit jaar bezocht de politie het pand en trof daar de hennepkwekerij aan. Dit na voorafgaand onderzoek. De agenten telden een hennepplantage met 162 planten aan. Of elektriciteit en water illegaal zijn afgetapt, is niet bekend. Evenmin is bekend of de politie de kwekerij door eigen recherchewerk of een (anonieme) tip op het spoor is gekomen. Ook is niet bekend of er arrestaties zijn verricht.

De sluiting van het pand past in het gezamenlijke drugsbeleid van de gemeenten in Oost-Groningen, het Openbaar Ministerie, de politie en energiedistributeur Enexis. Henneplantages met een ondeugdelijke elektrische installatie zouden een brandgevaar kunnen opleveren. Ook de omgeving van een kwekerij zou in gevaar kunnen komen doordat een plantage harde criminaliteit kan aantrekken. Of dit alles nu ook het geval was, meldt de gemeente niet.

Meer drugs-gerelateerd nieuws van RTV1



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal