Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Knoalster ‘vergeet’ net over de grens 247 liter benzine af te rekenen

F: Pixabay

STADSKANAAL/DUITSLAND – Dat tanken in Duitsland een stuk goedkoper is dan bij ons is bekend, maar een 34-jarige Knoalster dacht net over de grens bij Bad Nieuweschans wel heel goedkoop aan een voorraad benzine te komen. De man tankte rond half tien woensdagochtend in Weener voor maar liefst 247 liter benzine (ter waarde van dik 400 euro).

Hij deed de brandstof in meerdere jerrycans die hij achterin zijn personenauto zette, meldt waslosin.de. Vervolgens verliet hij de Tankstelle echter zonder te betalen. Volgens de Duitse wet is het verboden om meer dan 60 liter brandstof in jerrycans te vervoeren.

Aangehouden bij Winschoten

De uitbater van het tankstation alarmeerde onmiddellijk de Duitse politie, die daarop z’n Nederlandse collega’s inschakelde. Een half uur later werd de man daarop in de buurt van Winschoten aangehouden. De man moest niet alleen z’n gestolen benzine inleveren, maar ook de gestolen benzine alsnog betalen. Hij zal zich later bovendien in de rechtbank voor zijn daad moeten verantwoorden.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

1 Reactie op “Knoalster ‘vergeet’ net over de grens 247 liter benzine af te rekenen

  1. Goedkoop = duurkoop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.