Direct naar de inhoud.

Gezellige drukte op het STAR station: ‘We hebben extra uitgepakt’

  • door:
  • op:
Even terug in de tijd op het STAR station in Stadskanaal | Foto: Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – Een gezellige drukte afgelopen zaterdag op het STAR treinstation in Stadskanaal. Mensen konden daar namelijk weer mee rijden met de stoomtrein naar Veendam. Normaal gesproken houdt Museumspoorlijn STAR rond deze tijd hun jaarlijkse evenement ‘STAR onder stoom’. Echter kon dit, voor het tweede jaar op rij, door de coronacrisis niet doorgaan. 

‘Daarom hebben we tijdens deze STAR dagen extra uitgepakt ‘, aldus Lars Blaauw, de treinleider van dienst. ‘Zo staan er verschillende oude voertuigen tentoongesteld en is de werkplaats open voor bezichtiging.’

25 jaar vrijwilliger

Voor Blaauw was deze STAR dag extra speciaal. Op die bewuste zaterdag was hij namelijk precies 25 jaar vrijwilliger bij de museumspoorlijn. ‘Er zijn collega’s met nog wel meer vrijwillige dienstjaren op de teller. Ik vind dat prachtig. Het laat zien wat voor een prachtige stichting dit is met een hechte club vrijwilligers.’

Treindienstleider Lars Blaauw in het seinhuisje | Foto: Rutger Breider/RTV1

De treinen mogen weer vol

Door de aankomende versoepelingen in de coronamaatregelen mag STAR de treinen vanaf 25 september weer helemaal volledig vullen met passagiers. Hoe de STAR dat allemaal gaat invullen, daar gaan de vrijwilligers de komende tijd over nadenken. ‘Onze volgende ritten zijn pas weer in de herfstvakantie’, aldus Blaauw. ‘We hebben dus nog genoeg tijd om ons voor te bereiden.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal