Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Delen gemeenten Stadskanaal en Borger-Odoorn niet binnen 20 minuten van testlocatie

F: Freepik

REGIO – een groot deel van de gemeente Stadskanaal en de gemeente Borger-Odoorn valt niet binnen de 20 minuten regeling van demissionair minister Hugo de Jonge. Dat blijkt uit onderzoek van NOS op 3. De Jonge gaf aan dat 90% van de Nederlanders binnen 20 minuten bij een testlocatie kan zijn.

Bezoekers van onder meer de horeca, theaters en bioscopen zijn vanaf morgen verplicht om hun coronatoegangsbewijs te laten zien. In de CoronaCheck-app kan je een QR-code downloaden als je volledig gevaccineerd bent, onlangs corona hebt gehad of je de afgelopen 24 uur negatief op corona bent getest.

In de gemeente Stadskanaal liggen de dorpen Musselkanaal, Mussel, Onstwedde en Stadskanaal niet binnen 20 minuten reistijd van een testlocatie. Alleen Alteveer ligt binnen twintig minuten rijden van Veendam.

In de gemeente Borger-Odoorn liggen de dorpen Nieuw-Buinen, Buinerveen, Eerste Exloërmond, Tweede Exloërmond, Drouwenermond, Buinen, een deel van Borger, Drouwen en Valthermond niet binnen de 20 minuten rijden naar een testlocatie.

Inwoners van de gemeente Veendam kunnen soms zelfs binnen 10 minuten bij een testlocatie zijn. Dat komt omdat de dichtstbijzijnde testlocatie in Zuidbroek is.

De dichtstbijzijnde testlocaties zijn in Zuidbroek, Emmen of Assen

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

1 Reactie op “Delen gemeenten Stadskanaal en Borger-Odoorn niet binnen 20 minuten van testlocatie

  1. Helaas vind ik dit een verwarrwnd bericht. “Alteveer ligt wel binnen 20 minuten van “Veendam” en “Een deel van Veendam binnen 10 minuten van de testlocatie die in Zuidbroek is”. Als ik uw artikel goed lees liggen volgens u o.a. de dorpen Drouwenermond, Musselkanaal, Nieuw-Buinen, Stadskanaal buiten de 20 minuten norm.

    Naar mijn weten is er in Stadskanaal een testlocatie, heb navraag gedaan bij de GGD. Dit is hun antwoord:
    “Ik kan u geruststellen: de locatie Stadskanaal is gewoon open tot nader order en u kunt daar testen zo nodig.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.