Direct naar de inhoud.

Alian Spelde stopt als raadslid Veendam

  • door:
  • op:
Alian Spelde in de bibliotheek van Veendam (foto: Henk Drenth)

VEENDAM – Alian Spelde van D66 stopt per 1 oktober met haar werk als raadslid van de gemeente Veendam. Spelde, die onlangs met pensioen ging, hoopt op Bonaire te gaan helpen met de ontwikkeling van de bibliotheek.

Alian Spelde heeft tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandag afscheid genomen van de gemeenteraad en zal worden opgevolgd door Hanneke Schoenmaker-Tiems. Spelde is meer dan 10 jaar actief geweest in de gemeenteraad voor D66. In de raadsperiode tussen 2010 en 2014 was zij lid van de fractie D66-Groen Links en sinds 2014 is zij voorzitter van de fractie van D66.

Spelde kijkt met tevredenheid terug op haar tijd als raadslid. “Interessante onderwerpen waren onder andere de gemeentelijke herindeling, de invoering van de decentralisaties op het terrein van de WMO en de jeugdzorg en de benoeming van een nieuwe burgemeester. Na ongeveer elf jaar raadslidmaatschap draag ik  met vertrouwen het stokje over aan Hanneke Schoenmaker-Tiems.”

Nu hoopt Spelde met een nieuw project aan te slag te gaan. Spelde laat weten dat het nog niet honderd procent zeker is, maar er is een grote kans dat ze op Bonaire gaat helpen met het ontwikkelen van de bibliotheek. Tot haar pensioen afgelopen jaar was ze bijna een halve eeuw werkzaam voor de bibliotheek in Groningen.

Lees ook: Met pensioen na een halve eeuw tussen de boeken-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal