Direct naar de inhoud.

Winkler Prins zoekt technische vrijwilligers voor lessen

  • door:
  • op:
F: Winkler Prins

VEENDAM – Samen met de basisscholen is Winkler Prins op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen bij technieklessen aan basisschoolleerlingen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de vrijblijvende informatieavond op 4 oktober om 19.30 op Raadsgildenlaan 1 in Veendam.

In 2013 is op initiatief van Winkler Prins en het basisonderwijs het project Whimzees Techforfun van start gegaan. Hiervoor is een technieklokaal ingericht op Raadsgildenlaan 1, de hoofdlocatie van Winkler Prins. In dit lokaal werken jaarlijks ruim 1.250 leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 aan een technische opdracht. Zij worden hierbij begeleid door 35 vrijwilligers. Een coördinator beheert het technieklokaal en zorgt samen met vrijwilligers voor de praktische uitvoering van de leerlijn. De groepsleerkracht draagt de verantwoordelijkheid voor de leerlingen en bereidt de lessen in de eigen klas voor.

Iedereen enthousiast

Whimzees Techforfun is een succesvol project, waar alle partijen enthousiast aan meedoen. Het wordt mede gesteund door de gemeente en het bedrijfsleven. Daarnaast is Techforfun al beloond met de Provinciale onderwijsprijs en een Compliment voor lokale helden. “Als gevolg van het succes doen er steeds meer basisschoolleerlingen mee,” vertelt coördinator Marianne Walma. “Daarom zijn wij nu op zoek naar extra vrijwilligers, die één of meerdere dagen per week willen helpen bij de begeleiding. We roepen mensen die in de VUT of met pensioen zijn, of die tijd over hebben en hun vakkennis willen overdragen op om langs te komen op de informatieavond.”

Informatieavond

De informatieavond wordt gehouden op maandag 4 oktober, vanaf 19.30 uur, op Raadsgildenlaan 1 in Veendam. Belangtellenden krijgen dan algemene informatie over het project en kunnen in gesprek gaan met vrijwilligers die al betrokken zijn bij Whimzees Techforfun..

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal