Direct naar de inhoud.

Lonneke Uneken kijkt uit naar Hel van het Noorden: ‘Het wordt heel bijzonder’

  • door:
  • op:
F: RTV Noord

VEENDAM – Vandaag is het eindelijk zo ver: de eerste editie van de wielerklassieker Parijs-Roubaix voor vrouwen. Een parcours van 116 kilometer over onder meer zeventien kasseienstroken, met modder, stof, plassen en kuilen. Lonneke Uneken (21) uit Veendam kijkt er alvast reikhalzend naar uit. ‘Het wordt absoluut een bijzondere dag’, zegt ze.

Kasseien

Hoe de kasseien erbij zullen liggen is met het huidige regenachtige weer nog even afwachten. ‘Afgelopen week waren ze nog keurig droog, maar dat zal morgen wel anders zijn.’ Maar daar is ze met haar ploeg SD Worx natuurlijk op voorbereid. Uneken: ‘We rijden sowieso al met wat bredere bandjes, terwijl we morgen ook met wat minder bandendruk zullen rijden. Nee, we zijn goed voorbereid, hoor.’

Uneken is pas 21 jaar, maar maakt in het vrouwenpeloton een goed seizoen door. Zo kon ze al drie overwinningen op haar naam schrijven. Mag ze daarom ook in de Hel van het Noorden ergens op hopen?

‘Nou, de koers van morgen is nog wel weer een niveautje hoger’, zegt ze realistisch. ‘Al weet je het nooit: het is ook weer zo’n koers waarin je in gewonnen positie lek kunt rijden, of vanuit verloren positie ineens toch nog kans maakt.’ Maar tot de favorieten behoort ze niet. ‘Ik rijd in dienst van. Ik ga m’n uiterste best doen om m’n ploeggenoten te helpen.’

Steeds meer klassiekers

Waarom de eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen eigenlijk nu pas op de kalender staat? Uneken: ‘Daarvoor moet je bij de organisatie zijn. Gaandeweg zijn er steeds meer klassiekers bijgekomen, en nu is de Hel van het Noorden er ook eindelijk, na twee keer te zijn uitgesteld. Ik vind het in ieder geval super en kijk ernaar uit!’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal