Direct naar de inhoud.

Sinterklaaspleinfeest in Veendam gaat niet door vanwege bedreigingen

  • door:
  • op:
Een sinterklaas | Foto: ANP via RTV Noord
VEENDAM – Het bestuur van de Sintcentrale in Veendam heeft vanwege een stroom aan bedreigingen, beledigingen en negatieve reacties besloten het Sinterklaaspleinfeest niet door te laten gaan. De intocht zelf gaat wel door.
Jaarlijks organiseert de Sintcentrale de intocht en een daarbij behorend feest op een plein in het centrum. Doordat dit feest als evenement wordt aangemerkt zij er allerlei coronabeperkende maatregelen, waaronder het verplicht laten zien van een vaccinatiebewijs of QR-code.

Heftige reacties

Dat leidde tot heftige reacties op de sociale media. De reacties waren zo heftig, bedreigend en beledigend aan het adres van het bestuur van de Sintcentrale, dat er na uitgebreid overleg besloten is om het Pleinfeest dat op zaterdag 13 november plaats zou vinden te cancelen.
Het bestuur laat weten dat de veiligheid en het plezier van de bezoekers en de vrijwilligers voorop staan. Ook wil de organisatie geen tweedeling tussen de bezoekers.

Intocht gaat wel door

De intocht gaat wel gewoon door. Sinterklaas rijdt na de aankomst in optocht door het centrum van de Parkstad.
Dit is een artikel van RTVNoord. RTV1 en RTVNoord werken sinds dit jaar samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal