Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Provinciaal geld voor fietspaden in Stadskanaal en Veendam

F: RTV Noord

VEENDAM/STADSKANAAL – Er komt een nieuwe fietsverbinding tussen Veendam en Pekela. De fietsroute tussen Veendam en Muntendam wordt verbeterd. En er wordt uitgezocht of er mogelijkheden zijn voor een alternatieve route voor fietsers tussen Stadskanaal en Musselkanaal. 

De drie verbindingen zijn onderdeel van een plan om fietsroutes in de hele provincie aan te leggen of te verbeteren. Met het plan is een investering van 13,5 miljoen euro gemoeid. Dat heeft het provinciebestuur van Groningen dinsdag bekend gemaakt.

Aandacht voor verkeersveiligheid en snelle uitvoering

De provincie geeft voorrang aan projecten waar de fietser de weg nu moet delen met auto’s en soms met vracht- en landbouwverkeer. Ook routes waar bij de Fietsersbond veel meldingen binnen komen over de verkeersveiligheid, krijgen extra aandacht. Verder is de keuze gevallen op projecten waarvan de uitvoering snel van start kan gaan (2022 of 2023) en waar de gemeente kan ondersteunen in financiering. Daar waar het kan worden werkzaamheden aan het fietspad gecombineerd met groot onderhoud aan de provinciale weg. Dat scheelt extra kosten en verkeersstremmingen.

Meer ruimte en voorrang voor fietsers

De provincie investeert ook in verbindingen naar de belangrijkste regionale kernen. Dit zijn routes waar veel fietsers zijn. Fietsers krijgen op die fietsroutes meer ruimte, voorrang en extra comfort. Voor de fietsroute tussen Veendam en Muntendam is nu budget. Op het traject tussen Stadskanaal en Musselkanaal wordt ook veel gefietst. De provincie heeft onvoldoende budget om dit project nu uit te voeren, maar stelt wel geld beschikbaar voor onderzoek naar de mogelijkheden voor de fietsroute.

1 Reactie op “Provinciaal geld voor fietspaden in Stadskanaal en Veendam

  1. Ik lees nog niets over het fietspad tussen Stadskanaal en Wildervank

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.