Direct naar de inhoud.

Soroptimisten vieren 100-jarig bestaan met planten van boom

  • door:
  • op:
Soroptimistenclub De Veenkoloniën planten een boom in Veendam (foto: Bert Buiring)

VEENDAM – Soroptimistclub De Veenkoloniën heeft afgelopen vrijdag in het Julianapark aan de J.G. Pinksterstraat in Veendam een tamme kastanje gepoot.

Met het planten van de boom werd het 100-jarig bestaan van Soroptimist International gevierd. Dat is een wereldwijde organisatie van vrouwen die zich inzet voor de verbetering van de levens en positie van vrouwen en meisjes.

50.000 bomen in Mali

Het planten van de boom in Veendam maakt deel uit van een groter project. Namelijk 100xTrees4Life vande Unive van Soroptimisten Nederland, Suriname en Curaçao. Het streven is om 50.000 bomen en struiken in Mali te planten met 1000 Malinese vrouwen. Door hen te betrekken, kunnen deze vrouwen zich financieel, sociaal en mentaal versterken. Zo kan dit een bijdrage leveren aan de positie van vrouwen en aan het klimaat.

Aan de boomplanting was ook een gedichtenwedstrijd gekoppeld met als thema de symboliek van het Soroptimisme. Bij de boom is een sokkel geplaatst waarop het winnende gedicht op een plaquette te lezen is. De winnares van de wedstrijd Mirjam Mintjes-Kuiper heeft samen met het oudste lid van de club de sokkel onthuld.

Het winnende gedicht valt te lezen op de plaquette bij de oom (foto: Bert Buiring)

Soroptimistclub De Veenkoloniën is van plan ook in de gemeente Stadskanaal en in de gemeente Pekela de komende jaren een vruchtdragende boom te planten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal