Direct naar de inhoud.

Extra coronatest-locatie maar je moet er wel wat voor doen en/of betalen

  • door:
  • op:
Extra corona-testplek in Stadskanaal. Afbeelding gebaseerd op Google Maps

STADSKANAAL – Stadskanaal heeft sinds vandaag een extra testlocatie voor corona. Het voormalige kantoor van de SNS-bank aan de Hoofdstraat is voor dat doel ingericht door C19 Health Check Centers, een bedrijf dat zo’n honderd testlocaties in Nederland heeft. Maar het is geen plek waar je zo maar naar binnen kunt lopen om je te laten testen. 

De testlocatie is bedoeld voor inwoners van de gemeente Stadskanaal en omgeving. De testplek is zes dagen per week open. Van maandag tot en met zaterdag, van 11.00 tot 18.00 uur. De nieuwe testlocatie voorziet in de PCR-test, de meest betrouwbare van de coronatesten. Verder kunnen bezoekers zich laten checken via de antigeen-test en de bekende antistoffen-test.

Er komt nog wat bij kjiken

De telefonische helpdesk van C19 Health Check Centers geef duidelijkheid. Voor de PCR-test moet je je eerst online een afspraak maken bij deze organisatie. De test kost 65 euro. De antigeen-test is gratis, maar daarvoor moet je je eerst aanmelden bij Testenvoortoegang.org. Aan de antistoffentest heb je eigenlijk niks. De uitslag daarvan geeft alleen aan dat je antistoffen hebt opgebouwd tegen corona doordat je het hebt gehad of dat je er tegen bent ingeënt. Je kunt er geen corona-QR code mee krijgen waarmee je toegang kunt krijgen tot horeca of het buitenland.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-