Direct naar de inhoud.

Hofsteenge lijsttrekker VVD Borger-Odoorn. Huizing komt niet terug

  • door:
  • op:
Een goed deel van de kandidaten. Op de voorgrond Janny Hofsteenge.

EXLOO – De VVD in Borger-Odoorn heeft de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen opgesteld. Lijstaanvoerder is Janny Hofsteenge, die nu ook al deel uitmaakt van de raadsfractie. Erik Huizing uit Buinen, de huidige fractievoorzitter, zit sinds 2010 in de raad en keert niet meer terug. De liberalen zijn met wethouder Nynke Houwing vertegenwoordigd in het college van B en W. 

De kandidatenlijst telt zestien nieuwe namen. Op dit moment bezet de VVD drie van de 21 raadszetels. Naast fractievoorzitter Huizing, zit dus ook Janny Hofsteenge (Odoorn) in de raad. Het derde raadslid is Arne Joling uit Borger.  Hofsteenge en Joling voeren de lijst aan, gevolgd door Albertus Steenbergen, die de afgelopen periode ervaring heeft opgedaan als plaatsvervangend raadslid.

‘Mix van ervaring en nieuwe geluiden’

Janny Hofsteenge over de lijst: “Ik ben erg blij dat het ons gelukt is een goede mix tussen ervaring en nieuwe frisse geluiden te vinden. Ook is het ons gelukt vrouwen enthousiast te krijgen, er staan vier vrouwen bij de eerste zeven kandidaten (naast Hofsteenge zijn dat Irma Kamps,  Ineke Arends en Alice Uineken, red.). Daarnaast ben ik heel blij met onze jonge hond Floris Hiddink. Met zijn negentien jaar verwacht ik van hem een heel andere inbreng, hij weet goed wat er onder jongeren leeft en wat zij nodig hebben. Dit kan ons team alleen maar verrijken.”

Wethouder Nynke Houwing staat niet op de lijst omdat ze geen inwoonster is van de gemeente Borger-Odoorn, ze komt uit Emmen en is door de partij aangetrokken als vakwethouder.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal