Direct naar de inhoud.

Sportschooleigenaar Ron Haans: ‘Wij zijn een onderdeel van de oplossing voor het coronavirus’

  • door:
  • op:
Sportschooleigenaar Ron Haans | Foto: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Het is vroeg in de ochtend als sportschooleigenaar Ron Haans in zijn vestiging in Stadskanaal, aan de bar zit. Normaal gesproken is zijn sportschool 24/7 geopend. Echter door de nieuwe maatregelen blijven daar nog maar twaalf uur van over, van 05.00 tot 17:00. En dat terwijl Haans zijn sector juist als een deel van de oplossing voor het coronavirus ziet.

De nachtbrakers onder de sporters, zijn nu dus noodgedwongen vroege vogels geworden. ‘Soms staat er om vijf uur ’s ochtends al een flinke rij voor de deur’, aldus Haans. ‘Nu we de helft van de tijd open zijn proberen we iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn’. Wel vindt de sportschooleigenaar het lastig om mensen niet meer de vrije hand te geven en nu werkelijke openingstijden te moeten hanteren.

Spagaat

Na de vele lockdowns, sluitingen, openingen en maatregelen voelt Haans zich als ondernemer in een spagaat. ‘Aan de ene kant wil je als ondernemer doorgroeien. Maar als je dan steeds van lockdown naar lockdown gaat, doet dat wel erg zeer.’ Naast de sportschool in Stadskanaal heeft Haans ook nog vestigingen in Veendam, Groningen, Appingedam, Winschoten en Hoogezand.

‘In elke crisis zitten ook kansen en mogelijkheden tot een oplossing’ – Ron Haans

Hij kijkt daarin niet alleen naar het financiële plaatje, maar ook naar het sociale aspect van het sporten en de geestelijke gezondheid. ‘Fitness is voor zowel lichaam als geest enorm belangrijk. En als je dan steeds dicht moet, groeien de zorgen wel.’

Er werd ’s ochtends al druk gesport in de sportschool | Foto: Hielke Bosch/RTV1

Onderdeel van een oplossing

Ondanks alle sluitingen en maatregelen waar de sector de laatste tijd mee te maken heeft gekregen, ziet Haans de sport juist als een onderdeel van de oplossing voor het virus. Hij doelt hiermee op het belang van gezond leven voor een krachtig imuunsysteem, om zo minder vatbaar voor het virus te zijn. Haans: ‘Dat zien ze in Den Haag helaas niet. Maar het is echt belangrijk dat mensen kunnen blijven bewegen om fysiek en mentaal gezond te blijven. Iets wat nu belangrijker is dan ooit.’

‘In elke crisis zitten kansen’

Gezond leven, sporten en bewegen, dat is volgens Haans dus het devies. Hij vindt het daarom jammer dat hij deze geluiden maar weinig hoort als het om de bestrijding van het virus gaat. 

Haans: ‘Je ziet op tv dat er alleen maar over de maatregelen en beperkingen gaat. Maar er zijn ook een heleboel kansen en mogelijkheden om een pandemie te voorkomen. Maar daar wordt totaal geen aandacht aan besteed, dat is jammer. Want in elke crisis zitten ook kansen en mogelijkheden tot een oplossing.’

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal