Direct naar de inhoud.

Lintje voor vrijwilligers Sportvisserij Groningen en Drenthe

  • door:
  • op:
Foto: Auniek Klijnstra

STADSKANAAL- Benoemd worden tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.  Meneer Eibergen uit Stadskanaal en meneer Groen uit Vlagtwedde werden vandaag verrast met deze Koninklijke onderscheiding.  Tijdens de afscheidslunch kregen de beide heren hun lintje.

Meneer Eibergen was bijna 20 jaar vrijwillige boa bij de sportvisserij Groningen en Drenthe. Hij was het aanspreekpunt op het gebied van handhaving voor organisaties en hij verzorgde de controle en handhavingsactiviteiten. Zijn lintje is overhandigd door burgemeester Klaas Sloots van Stadskanaal.

Foto: Auniek Klijnstra

Meneer groen is al 35 jaar secretatis in het bestuur van Hingelsportvereniging Westerwolde. Sinds 2008 is hij ook voorzitter van de commissie Organisatie Wedstrijden voor Sportvisserij Groningen en Drenthe. Daarnaast helpt hij Waterschap Hunze en Aa’s bij een groot aantal visserijkundige onderzoeken, is hij al 11 jaar lang wedstrijdleider bij sportvisserij Nederland en is hij de afgelopen twee jaar betrokken geweest bij het onderzoek naar glasaalintrek door Ravon. Hij krijgt zijn onderscheiding overhandigd door Burgermeester Jaap Velema van Westerwolde-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal