Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendam wil maand lang alcoholgebruik vrijwillig stil leggen

VEENDAM – De gemeente Veendam, Compaan, de GGD en Verslavingszorg Noord Nederland doen in januari mee aan de anti-alcohol IkPas. Deelnemers drinken tijdens de maand januari geen druppel alcohol om te vernemen wat dat doet. Namens het gemeentebestuur van Veendam doet wethouder Ans Grimbergen (Gezondheid) mee. 

Patroon doorbreken

Achtergrond van de campagne is dat veel mensen er niet bij stilstaan dat ze volgens een patroon drinken, vaak gaat het om vrijwel dagelijks gebruik van alcohol. Door een maand niet te drinken hopen de initiatiefnemers dat drinker door krijgen welk effect het drinken op hen heeft, zowel lichamelijk als mentaal.

Niet drinken is goed voor de gezondheid en je valt mogelijk wat af. Je doorbreekt je gewoontegedrag en stelt een goed voorbeeld voor jongeren. Wethouder Ans Grimbergen: “Met de campagne IkPas willen wij onze inwoners nu, maar ook in de toekomst fysiek en mentaal beter laten voelen. Door een maand lang te proberen het alcoholgebruik op pauze te zetten. Ik ga zelf ook graag de uitdaging aan.”

Kijk op www.ikpas.nl voor meer informatie over de campagne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.