Direct naar de inhoud.

Politie Noord-Nederland over bizarre appgroep: ‘Onacceptabel en kwetsend’

  • door:
  • op:
F: Pixabay

STADSKANAAL – Gery Veldhuis, politiechef van Politie Noord-Nederland vindt de actie van politieagent Kjell D. ‘onacceptabel, kwetsend en absoluut niet passend bij politiemedewerkers. Dat gaf Veldhuis aan op de website van de politie. Hij vindt het genant dat zijn 38-jarige collega D. en andere collega’s de appgroep ‘Viesterds’ hebben aangemaakt en beelden met elkaar hebben gedeeld.

De hele organisatie is geschrokken van dit bericht. Ook is er verontwaardiging om het feit dat geen een van de achttien groepsleden melding heeft gedaan bij de politieleiding. ‘Dat het overgrote deel zelf geen filmpjes heeft geplaatst of doorgestuurd vrijwaart ze niet’, geeft Veldhuis aan.

De zaak kwam aan het licht tijdens een intern onderzoek naar de man uit Stadskanaal over het lekken van vertrouwelijke informatie uit politiesystemen naar onbevoegden. Zijn telefoon werd in beslag genomen en zodoende werd de appgroep ontdekt. De rechter zei dat hij van zijn stoel viel toen hij las dat mannen en vrouwen van de politie zich op deze manier schuldig maakten aan strafbare feiten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal