Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester aan ondernemers Stadskanaal: hou nog even vol

Burgemeester Klaas Sloots. Foto: RTV1

STADSKANAAL – Het gemeentebestuur van Stadskanaal staat vooralsnog geen versoepeling van de coronaregels toe die in strijd zijn met het overheidsbeleid. In een brief aan de winkeliersvereniging van Stadskanaal beschrijft burgemeester Klaas Sloots zijn begrip voor de moeilijkheden waarin de ondernemers verkeren door de coronamaatregelen. Tegelijkertijd vraagt hij de winkeliers nog ‘even vol te houden’ tot het kabinet het nieuwe maatregelenpakket aankondigt, ‘hoe moeilijk dat ook is’. Het nieuwe maatregelenpakket wordt komende dinsdag verwacht.

Onhoudbare situatie

Begin deze week hebben burgemeesters de noodklok geluid over de in hun ogen onhoudbare situatie die is ontstaan door de coronacrisis. De burgemeesters vroegen om een perspectief voor de lange termijn, anders dan -vrij vertaald- het van de hak op de tak beleid dat tot op nu wordt gevoerd.

Sloots in zijn brief aan de Knoalster ondernemers: ”Het belangrijkste is dat er met voorrang perspectief wordt geboden voor de lange termijn. Nederland is een open samenleving, onderwijs dient altijd en voor iedereen toegankelijk te zijn. Ook publieke voorzieningen en ontmoetingsplaatsen zoals cultuur, horeca, winkel- en wijkcentra zijn essentieel in onze samenleving en dienen altijd open te kunnen zijn.”

Maatregelen moeten logisch en redelijk zijn

Sloots vervolgt: ”Er kunnen omstandigheden zijn waarbij extra maatregelen ter bescherming van de volksgezondheid noodzakelijk zijn. Die maatregelen moeten echter wel voorspelbaar, logisch en redelijk zijn. Daarbij moet ook breder gekeken worden naar de maatregelen in onze buurlanden. Tot slot moet er balans zijn tussen enerzijds de effecten van de te nemen maatregelen voor de gezondheid en anderzijds de schade die de maatregelen toebrengen aan de persoonlijke levenssfeer.”

Er moet perspectief komen

Dit wordt volgens Sloots onderschreven door onder meer alle Groningse burgemeesters  en door het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. ”De burgemeesters willen in staat zijn om in deze moeilijke tijd naast onze inwoners, (horeca)ondernemers, onze kunstenaars, muzikanten enzovoort te staan en een beschermende arm om hen heen te kunnen slaan, in plaats van hen te bestraffen. Dat lukt alleen als er perspectief komt,” schrijft Sloots.

‘Hou nog even vol’

De burgemeester besluit zijn brief aan de ondernemers met: ”We hopen dat bij het nieuwe weegmoment van het kabinet op 25 januari aanstaande hiermee rekening wordt gehouden. Ik vraag u om nog even vol te houden, hoe moeilijk dat ook is”.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.