Direct naar de inhoud.

Veendam steunt kinderhartcentrum UMCG: ‘Sluiting heeft invloed op hele regio’

  • door:
  • op:

VEENDAM – De gemeenteraad van Veendam maakt zich zorgen over de voorgenomen sluiting van de afdeling kinderhartchirurgie in het UMC Groningen. Via een raadsbrede motie wordt het College van B & W opgedragen om de zorgen en afkeuring over te brengen op minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en alle leden van de Tweede Kamer.

Het college wordt verder opgedragen om samen met andere noordelijke en oostelijke overheden er alles aan te doen om de zorg voor patiënten met een aangeboren hartafwijking in het UMCG te behouden.

‘Sluiting heeft invloed op hele regio’

Fractievoorzitter Christel Knot van Gemeentebelangen Veendam bracht de motie in namens de gehele raad. Ze maakte nogmaals duidelijk dat het sluiten van de afdeling kinderhartchirurgie grote invloed zal hebben op de hele regio.

‘Patiënten en hun ouders en verzorgers uit Noord- en Oost-Nederland met aangeboren hartafwijkingen zullen door een sluiting nabije zorg gaan verliezen. Dit zal ook negatieve gevolgen hebben voor andere complexe zorg die alleen in het UMCG plaatsvindt zoals long-, hartlong-, en levertransplantaties bij kinderen. Verder neemt aantal kinder-ic bedden in het UMCG hierdoor af, waardoor het onder een kritische massa dreigt te zakken. Hierdoor wordt de kinder-ic capaciteit kwetsbaar op piekmomenten’, zei Knot.

‘Wij ondersteunen dit van harte’

Het college sloot zich aan bij de motie van de raad. ‘Wij ondersteunen dit van harte en zullen dit ten uitvoer brengen’, aldus wethouder Grimbergen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal